Νέα & Aνακοινώσεις

Newsletter Ιούλιος 2022

Κυκλοφόρησε το Newsletter Ιουλίου

VOUCHER 80.000 Ανέργων - Δ.ΥΠ.Α - Προγράμματα Κατάρτισης για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ξεκινούν οι Αιτήσεις για το Πρόγραμμα στις 27 Ιουλίου!

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 ατόμων σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ) συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων

Αναρτήθηκαν οι Οριστικοί Πίνακες Κατάταξης Ανέργων για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 ατόμων σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ) συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων

Η δράση έχει ως στόχο την ενίσχυση/προώθηση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (όπως ενδεικτικά οι μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και απαιτείται να εργαστούν σε πρώτη φάση, σε «προστατευμένο περιβάλλον» προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να αποφύγουν την περιθωριοποίηση, διατηρώντας την ικανότητα απασχόλησής τους. Παράλληλα τα προγράμματα θα συνδέονται με την αναβάθμιση γνώσεων και δεξιοτήτων σύμφωνα με τις πραγματικές εξατομικευμένες ανάγκες των ανέργων ώστε οι συμμετέχοντες να ενισχύονται κατά την διαδικασία ένταξης τους στην αγορά εργασίας, ούτως ώστε να έχουν πολλαπλασιαστική επίδραση στην οικονομία.

H δράση περιλαμβάνει:

  1. Τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για 8 μήνες σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς και Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.
  2. Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ώρες, ανάλογα με το θεματικό αντικείμενο που θα επιλέγει ο ωφελούμενος, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Προβολή Ταινίας προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων

Για την παγκόσμια ημέρα προσφύγων η ΕΚΠΟΣΠΟ NΟΣΤΟΣ  προβάλει από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου 2020 μέσω του vimeo την ταινία "Η Δουλειά της" με αραβικούς υπότιτλους που δημιουργήθηκαν από ομάδα γυναικών τρίτων χωρών στο πλαίσιο του προγράμματος “Supporting the Integration of Migrant Women, Refugees and Asylum Seekers (SIMRA)” (776132-SIMRA-AMIF-2016-AG-INTE). Δείτε τη εδώ https://vimeo.com/422672429/cbff1125e3

Επιστρέψαμε!

Έπειτα από 2 μήνες αναστολής της λειτουργίας του φορέα μας την οποία επέφεραν οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας και βάσει κυβερνητικής απόφασης, επιστρέφουμε από σήμερα σιγά σιγά στους εργασιακούς μας ρυθμούς.

Αναστολή Λειτουργίας - Covid-19

Ακολουθώντας το ΦΕΚ 915/17.3.2020, αναστέλλουμε από σήμερα τη λειτουργία μας έως ότου το επιτρέψουν οι συνθήκες κι έχουμε νεότερη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές.

Μένουμε Ασφαλής!

Kick-off meeting του προγράμματος ERASMUS + KA2 “It Works: The employable Youth” (2019-1DEo2-KA202-006136)

Οι 7 εταίροι του έργου από 6 Ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Αγγλία, Ελλάδα, Γερμανία, Σουηδία, Ρουμανία) συναντήθηκαν στην Αθήνα, στο ΙΕΚΕΠ για την εναρκτήρια συνάντηση του Έργου.  

Το Έργο  στοχεύει στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των επαγγελματιών που δουλεύουν με νέους με λιγότερες ευκαιρίες και στην αναβάθμιση δεξιοτήτων των ίδιων των νέων μέσω ενός προγράμματος κατάρτισης που αφορά soft skills συνδυασμένο με «επιβοηθούμενη το τοποθέτηση εργασίας» κατά την οποία ο/η επαγγελματίας θα παρέχει συμβουλευτική στον/στην νέο/νέα.

1η κινητικότητα για το πρόγραμμα “Capacity Building on Social Economy” (2019-1-EL01-KA102-061405)

H πρώτη κινητικότητα του προγράμματος, η οποία διήρκησε μια εβδομάδα, έγινε στην Γλασκώβη όπου στελέχη και συνεργάτες του ΙΕΚΕΠ είχαν την ευκαιρία μέσα από την διοργάνωση του προγράμματος που ανέλαβε η οργάνωση TLP να έρθουν σε επαφή τόσο με κοινωνικούς εταίρους όσο και πολιτικά πρόσωπά και κοινωνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο.

Kick-off meeting προγράμματος ERASMUS + KA2 “Europe through young eyes: Exchange, Explore, Exhibit (Europe3E)” (2019-2-DE04-KA205-018351)

Στο Μπερνμπουργκ της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του Έργου το οποίο έχει στόχο την πολιτική εκπαίδευση των νέων και την εξοικείωση τους με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Οι εταίροι του έργου, 8 οργανώσεις από 6 Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Αγγλία, Ολλανδία)  με συντονιστή εταίρο την γερμανική οργάνωση YES Forum, συναντήθηκαν για να γνωριστούν και να συζητήσουν για τα αρχικά βήματα.